Αλέξης Σαββόπουλος

Καλά τα είπε o Λάσκαρης, αλλά… θέλει και ονόματα

Ο Αλέξης Σαββόπουλος γράφει στο sportfm.gr για όσα είπε ο Νίκος Λάσκαρης μετά τον αγώνα του Άρη με τον Παναθηναϊκό και τι χρειάζεται να γίνει ακόμα, για να λυθούν τα προβλήματα που υπάρχουν.

Είχε να εμφανιστεί στο «Νίκος Γκάλης» σχεδόν τρεις μήνες. Με όσους μύδρους εξαπέλυσε μετά το τέλος του αγώνα με τον Παναθηναϊκό, προς όλους όσους αποτελούν αυτό που λέμε ελληνικό μπάσκετ αλλά και με τα μηνύματα προς την οικογένεια του Άρη… εξιλεώθηκε τρόπον τινά για την απουσία του από τους αγώνες της ομάδας.

Γράφει ο Αλέξης Σαββόπουλος

Φαινόταν ότι ήθελε να τα πει, να ξεσπαθώσει, να καυτηριάσει καταστάσεις που χρονίζουν στο ελληνικό μπάσκετ. Αναφέρθηκε στη διαιτησία, τον ΕΣΑΚΕ, έκανε καταγγελίες λέγοντας ότι στον χώρο της διαιτησίας κάποιοι χρηματίζονται και ότι τον πλησίασαν να γίνει και ο ίδιος μέρος του παιχνιδιού αλλά αυτός αρνήθηκε τον εκβιασμό όπως είπε.

Είπε δηλαδή κάτι που λίγο πολύ όλοι υποψιάζονται ότι συμβαίνει, όμως κανείς δεν μπορεί να το αποδείξει. Οι δηλώσεις του έκαναν από χθες τον κόσμο του Άρη να συνταχθεί στο πλευρό του. Αρκεί όμως τον αγώνα που ξεκίνησε από χθες να μην τον αφήσει στη μέση και να αποδειχθούν πυροτέχνημα οι χθεσινές του δηλώσεις.

Αφού μετά από ενάμιση χρόνο στην ομάδα, πλέον έχει καταλάβει πως παίζεται το παιχνίδι, έχει καθήκον να βγει και να μιλήσει δημόσια. Με ονόματα και διευθύνσεις. Ποιοι τον πλησίασαν, τι του πρότειναν και ποιοι είναι τέλος πάντως αυτοί που θησαυρίζουν στις πλάτες ιδιοκτητών όπως είναι ο Νίκος Λάσκαρης. Άλλωστε οφείλει να το κάνει για να προστατεύσει την επένδυση που κάνει στον Άρη και είναι σοβαρή και του έχει κοστίσει αρκετά χρήματα.

Για το πως αντιμετωπίζει τον Άρη ο ΕΣΑΚΕ, περίπου ως φτωχό συγγενή, φαίνεται από το γεγονός ότι τον βάζει να παίζει κάθε δυο μέρες λες και η διοργάνωση που συμμετέχει, το basketball champions league, είναι αμελητέα μπρος στην Ευρωλίγκα στην οποία παίρνουν μόνιμα μέρος Ολυμπιακός και Παναθηναϊκός.

Τι περιμένει όμως ο Λάσκαρης να συμβεί όταν κουμάντο στην πενταμελή επιτροπή κάνουν όλοι πλην του Άρη; Αν θεωρεί ο ισχυρός άνδρας της ομάδας ότι η νέα διοίκηση του ΕΣΑΚΕ εμπαίζει τον Άρη επειδή δεν την ψήφισε, οφείλει να ζητήσει εδώ και τώρα συνάντηση και να χτυπήσει το χέρι στο τραπέζι. Να απαιτήσει ισονομία και δίκαιη μεταχείριση. Τον κόσμο του Άρη τον έχει συνοδοιπόρο σε αυτή την προσπάθεια.

Ο Λάσκαρης μίλησε και για εσωτερική αντιπολίτευση, ξαφνιάζοντας αρκετούς αφού, τουλάχιστον φανερά, δεν φαίνεται να υπάρχουν άνθρωποι μέσα από την οικογένεια του Άρη, να του σκάβουν το λάκκο. Ποιους εννοούσε; Και αυτούς που εννοούσε, έχουν την δύναμη να τον διώξουν και να αναλάβουν, αφενός το φετινό μπάτζετ και αφετέρου να πληρώνουν τις υποχρεώσεις του άρθρου 99; Εγώ προσωπικά δεν το νομίζω. Εκείνος για να το πει θα ξέρει καλύτερα, αλλά επειδή Άρης και εσωτερική αντιπολίτευση είναι έννοιες άρρηκτα δεμένες χρόνια τώρα και έχουν προκαλέσει τεράστια ζημιά στο σύλλογο, οφείλει και εδώ ο Νίκος Λάσκαρης να αναφέρει ονόματα και διευθύνσεις για να μην φανεί ότι τα είπε για να κάνει επίδειξη ισχύος. Άλλωστε ο κόσμος τον στηρίζει, είναι στο πλευρό του, γεμίζει το γήπεδο. Δεν έχει να φοβηθεί κάτι.

Όπως γίνεται αντιληπτό το… σόου του Λάσκαρη μετά τον αγώνα επισκίασε τον αγώνα με τον Παναθηναϊκό αυτόν καθαυτό. Ο Άρης, με εμφανές πρόβλημα στα ριμπάουντ και την ευστοχία του Παναθηναϊκού έξω από το τρίποντο να τον πληγώνει, κατάφερε στο 32΄ να φτάσει στο -1 αλλά εκεί δυο γρήγορα φάουλ στον Τζένκινς (η αφορμή για να ξεσπαθώσει μετά ο Λάσκαρης) και οι βολές που εκτελούσαν Μπουρούσης και Σίγκλετον, καθάρισαν το «ματσάκι».

Ο Άρης πρέπει άμεσα να βρει τρόπο να γεμίζει τις μπαταρίες του αφού αύριο κιόλας αντιμετωπίζει τους Σκαιλάινερς στη Φρανκφούρτη και έτσι όπως βλέπω να έχει διαμορφωθεί η κατάσταση στο ελληνικό πρωτάθλημα (αν και είναι ακόμη νωρίς), η Ευρώπη μπορεί να αποδειχτεί φέτος κολυμβήθρα του Σιλωάμ για τους κίτρινους!

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

TAGS:
close menu
x